Workshops

‘Back to Nature’ weekend met bushcraft, outdoorcooking & ijsbad, 22-24 april ’22, voor echte avonturiers!!!

Lang geleden deden mensen continue aan bushcraft (Bush staat voor het bos, de natuur. En craft is te vertalen naar een kunde om iets te maken of creëren) Ze leefden in en met de natuur samen, in harmonie. Alles gemaakt met eigen handen en van natuurlijke materialen.  De natuur voorzag hun van alles wat er nodig was om te (over)leven, en men had diep respect voor die natuur. Er werd niet meer genomen dan nodig en er was respect voor de aarde. Deze filosofie is ook onderdeel van bushcraft. In dit weekend gaan we even terug naar deze tijd. En aan het einde van het weekend staat het ijsbad voor je klaar om nog even terug te gaan naar het oergevoel van kou en je bloedsomloop te stimuleren!

Programma onderdeelPrijs
Vrijdag 10.00-18.00 uur      Bushcraftdag 
met de volgende onderdelen:
– Mes gebruik en -veiligheid
– Forel schoonmaken en klaarmaken voor lunch
– Bijl gebruik
– De basis van vuur maken (Houtsoorten en tondelo, opbouw vuur, firesteel/vuurslag en vuursteen)
– Touw maken
– Boogschieten/luchtbuks schieten
– Avondmaaltijd: Zweedse Pyttipanna en kaneelbroodjes
€60,00 **
Zaterdagochtend 9.30 – 13.00 uur
Workshop lepel snijden & Lunch met soep
€20,00 *
Zaterdagmiddag 14.00-20.00 uur
Kookworkshop Oorspronkelijk Koken
– ‘Vurige’ Paprikasoep met breekbrood
– Zalm op Finse wijze
– Kip Karmeliet
– Kleurrijke groenteschotel
– Hasselback aardappelen
– Dessert
€45,00 *
Zondagochtend 10.00-12.00 uur
Workshop IJskracht – Focus op ademhaling en in je lijf zijn om uiteindelijk lekker het ijsbad in te gaan!!!
€50,00
Overnachting p.p.p.n.
deelnemers die beide dagen meedoen, kunnen in een primitief onderkomen (tarp) slapen of neem je eigen tent mee.
€15,00
Ontbijt/koffie arrangement voor hele weekend€45,00
*prijs bij deelname aan hele zaterdag €60,00 / ** prijs bij deelname zaterdag&zondag €100,00, zie algemene voorwaarden

Aanmelden en meer info: info@buitengoedtafete.nl

De organisatie van dit weekend is ontstaan door samenwerking met:

    BuitenKennis

.

1-day Lente retreat met de Yoga karavaan, vrijdag 25 maart ’22 – 9.30 -15.30

Deze 1-day retreat beginnen we met een fijne kop kruidenthee en wat lekkers – tijd om even aan te komen op je plekje. Daarna starten we met een lange Yin Yoga les, gericht op de lente. De lente is de tijd van ontwaken, een nieuw begin en creativiteit. In de meditatie en de yoga houdingen zullen we die energie ook stimuleren bij jou.

Na de yogales kun je aanschuiven voor een fijne lunch – deze is klaargemaakt met verse & natuurlijke ingrediënten die passen bij dit seizoen volgens de 5-elementen voedingsleer. In de middag is er ruimte voor een stiltewandeling, reflectievragen, en natuurlijk een kop verse thee. We sluiten de dag af met yin yoga & meridian nidra – een ontspanningsoefening waarin we de doorstroming van de energie in de meridianen nog eens extra stimuleren. Opgeladen en vol nieuwe energie ga je weer naar huis!

De lente verwelkomen. Doe je mee?

Meer info en aanmelden:

IJskracht, ontdek de kracht van ijs – workshop basis (zaterdag 19 maart 2022, 10.00 – 14.00 uur)

De IJSkracht workshop Basis is een goede start om kennis te maken met ademhaling en IJS. Tijdens deze 4 uur durende workshop gaan we in op de gezondheidsvoordelen van kou en ademhaling. We gaan aan de slag met verschillende ademhalingsoefeningen en we zullen ons uiteindelijk voorbereiden op het IJSbad waar de workshop mee zal worden afgesloten. Kijk voor meer informatie op:

Life Safari ‘Ontdek Wat JIJ Echt Wilt In JOUW (Werk) Leven! 2 daagse training, data 2022 nog niet bekend

Je hebt grootse dromen en je wilt het maximale uit je leven halen, maar door alle dagelijkse drukte leef jij op de automatische piloot. Je droomt bijvoorbeeld al jaren over die ene mooie reis of over het starten van je eigen onderneming. Door het Life Safari programma te volgen ga je aan de slag met jouw belangrijkste levensdoelen en -wensen. Vijfkracht brengt je in beweging, zodat jij met focus afgaat op je doel. Het resultaat: grip op je leven, meer energie en een gelukkiger leven. Kijk voor meer info op:

Kampeer YogaWeekend met Yoga Karavaan (20 – 22 mei ’22)

Wakker worden bij de eerste zonnestralen. De vogels begroeten de nieuwe dag. De dauw glinstert op de grassprieten. Je slippertjes wachten buiten op je. Klaar voor je eerste yogales vandaag? Dit weekend staat in het teken van Yin Yoga, een milde vorm van yoga waarbij het vooral gaat om loslaten en ontspannen. Een fijne manier om steeds meer met je aandacht in je lichaam te komen, te voelen en op een zachte manier jezelf te voeden. Iedere ochtend starten we met een fijne mediatie, gevolgd door een yogales om het lichaam te ontwaken, te stimuleren en te voeden & voelen. Na de yogales staat er een heerlijk, natuurlijk ontbijt voor je klaar. Terwijl je je kop thee drinkt, kijk je uit over de velden. Welkom nieuwe dag!
Gedurende de dag doe je waar je zin in hebt; genieten van de natuur, een boek lezen bij je eigen tent, wandelen of wat kletsen met de andere yogi’s. Je bent om 11.30 uur welkom voor een inspiratiesessie, waarna we gezamenlijk lunchen.  De middag sluiten we af met een yin yogales, waarna we ons verwennen met een heerlijke voedzame maaltijd. In de avond kun je aansluiten rond het kampvuur of bij een rustige meditatie.

Kijk voor meer informatie op:

Micro Kampeertrektocht met BEP (19-20 juni 2021)

Er even lekker op uit in een onverwacht mooi stukje natuur in de Randstad. Je werkt aan je conditie voor die komende tocht in de bergen, terwijl we bijna het hele weekend onder zeeniveau zitten! Dit weekend nemen we ons huisje op de rug en ervaren hoe het is om daarmee een lekker stuk te wandelen. We geven, indien gewenst, uitleg over alles wat je wilt weten over het wildkamperen in de bergen en je kunt diverse outdoor-maaltijden uitproberen. We nemen je mee over de mooiste paadjes van de regio én we overnachten op de mooiste camping van Midden-Delfland, Buitengoed Ta Fête!

Klik hier voor meer info en inschrijven

Vive la France, wijnproeverij in de boomgaard, zondag 20 sept. ’20

Het is goed toeven in de boomgaard van Buitengoed Ta Fête, zeker met een lekker wijntje erbij! Wat is er nu beter dan samen met vrienden te genieten van exclusieve wijnen aan een mooi gedekte tafel in een groene buitenomgeving? Vive la France Wijnen maakt het mogelijk met een informatieve wijnproeverij. De wijnen smaken nog beter met de paarden, koeien en fruitbomen om je heen.

Je proeft maar liefst 6 verschillende kwaliteitswijnen uit Bordeaux en Elzas. Hierbij een lekker stokbroodje, olijfje en olijfolie. Tijdens de proeverij leer je alles over de wijnen.

Na afloop kun je uiteraard de wijnen en Franse producten kopen en bij aankoop van 6 flessen, ontvang je €5,00 retour. Beleef nu deze unieke ervaring!

Schrijfworkshop ‘Ode aan Midden Delfland’ – zaterdag 26 juni 2021 10.00-12.30

Op een idyllische plek middenin de Zouteveensepolder sla je je opschrijfboekje open en begin je met mijmeren. Wat vind jij zo mooi of bijzonder aan Midden-Delfland? Is het de natuur in de polders? Zijn het de dorpskernen en hun geschiedenis? Of loop je vooral warm voor de mensen en alle activiteiten?

Door de speelse oefeningen die je krijgt tijdens deze schrijfworkshop worden je schrijfklieren opengezet. En voor je het weet, heb je jouw eigen Ode aan Midden-Delfland geschreven en kun je meedoen aan de schrijfwedstrijd. Of schrijf je een spannend verhaal dat zich hier afspeelt? Jij bepaalt jouw verhaal, dat is zo fijn aan schrijven. Natuurlijk krijg je tussendoor koffie of thee en wat lekkers.

Schrijven met anderen inspireert en verbindt! Ook een keer meemaken? Meld je dan aan via schrijfcafe@josevanwinden.nl, ook voor meer informatie. Prijs 25,00

Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 10 deelnemers!