Workshops

1-day Herfst retreat met de Yoga karavaan, zondag 21 nov. 10.00-16.00

Deze 1-day retreat starten we met een kruidige kop thee en wat lekkers – tijd om even aan te komen op je plekje. Deze dag staat in het teken van het omarmen van de herfst. De herfst staat voor loslaten – loslaten wat je niet meer nodig hebt. Net zoals de natuur in de herfst loslaat wat niet meer dient – de blaadjes vallen van de bomen, de vruchten die niet geplukt zijn vallen op de grond. Het scheiden van puur en onpuur – klaar om zich terug te trekken en naar binnen te keren.

Deze hele dag sluit aan bij de herfst en de processen van dit seizoen. Zo doen we Yin Yoga gericht op de energie van de herfst – de houdingen stimuleren die energiebanen (meridianen) in ons lijf die te maken hebben met het stukje loslaten. We gaan bewegen en de frisse lucht inademen tijdens een stilte-wandeling in de polders. Je kunt op je matje gaan liggen voor een Meridian Nidra sessiee de doorstroming van de energie in de meridianen nog eens extra stimuleren – met een ontspannen lichaam en een heldere geest. We delen ook een aantal reflectievragen die mooi aansluiten bij het proces van de herfst; misschien kun je hieruit een intentie meenemen voor jezelf. Er is ook tijd voor jezelf en om in de natuur te zijn. We sluiten de middag af met een lekkere warme kop thee.

Meer info en aanmelden:

Ontspanningsochtend met meditatie, visualisatie, ademhaling en klanken (zaterdag 25 sept. 9.30-12.30)

Even tijd voor jezelf; ervaar rust, ontspanning en meer energie op een prachtige plek (bij mooi weer buiten). Heb je hier behoefte aan? Meld je dan snel aan. Prijs is €35,00 incl. koffie, thee, water en iets lekkers.

Aanmelden / informatie: info@flowandbalance.nl

Workshop Keramiek schilderen (zaterdag 14 augustus 13.00-15.30 uur) van C’est la Vie Ceramics

Het keramiek beschilderen levert naast gezelligheid ook ontspanning op. Wij hebben allemaal drukke levens met werk, kinderen en dan ook nog een sociaal netwerk. Dan is het juist heerlijk om op een ontspannen manier creatief bezig te zijn. Tijdens het beschilderen van het keramiek word je op jezelf terug geworpen. Daardoor wordt er soms in stilte gewerkt met eventueel een muziekje op de achtergrond. Nu kun je dat op Buitengoed Ta Fête doen onder het genot van kopje thee of koffie. De prijs is €15,00 p.p.

Bij keramiek beschilderen denk je al gauw aan servies maar het gaat veel verder. Zo is het mogelijk een beeldje, spaarpot, etagère of een waterkan te beschilderen waardoor deze workshop leuk is voor jong en oud. De keramiek producten bij C’est la Vie Ceramics zijn met de hand vervaardigd en met zorg behandeld. Door er zelf een mooie beschildering op aan te brengen maakt men een product dat uniek is in zijn soort. Kijk voor meer informatie op:

IJskracht, ontdek de kracht van ijs – workshop basis (zondag 12 december 2021 of zaterdag 19 maart 2022, 10.00 – 14.00 uur)

De IJSkracht workshop Basis is een goede start om kennis te maken met ademhaling en IJS. Tijdens deze 4 uur durende workshop gaan we in op de gezondheidsvoordelen van kou en ademhaling. We gaan aan de slag met verschillende ademhalingsoefeningen en we zullen ons uiteindelijk voorbereiden op het IJSbad waar de workshop mee zal worden afgesloten. Kijk voor meer informatie op:

Life Safari ‘Ontdek Wat JIJ Echt Wilt In JOUW (Werk) Leven! 2 daagse training, voorlopige data 21 en 22 januari 2022

Je hebt grootse dromen en je wilt het maximale uit je leven halen, maar door alle dagelijkse drukte leef jij op de automatische piloot. Je droomt bijvoorbeeld al jaren over die ene mooie reis of over het starten van je eigen onderneming. Door het Life Safari programma te volgen ga je aan de slag met jouw belangrijkste levensdoelen en -wensen. Vijfkracht brengt je in beweging, zodat jij met focus afgaat op je doel. Het resultaat: grip op je leven, meer energie en een gelukkiger leven. Kijk voor meer info op:

Kampeer YogaWeekend met Yoga Karavaan (17-19 sept. 21)

Wakker worden bij de eerste zonnestralen. De vogels begroeten de nieuwe dag. De dauw glinstert op de grassprieten. Je slippertjes wachten buiten op je. Klaar voor je eerste yogales vandaag? Dit weekend staat in het teken van Yin Yoga, een milde vorm van yoga waarbij het vooral gaat om loslaten en ontspannen. Een fijne manier om steeds meer met je aandacht in je lichaam te komen, te voelen en op een zachte manier jezelf te voeden. Iedere ochtend starten we met een fijne mediatie, gevolgd door een yogales om het lichaam te ontwaken, te stimuleren en te voeden & voelen. Na de yogales staat er een heerlijk, natuurlijk ontbijt voor je klaar. Terwijl je je kop thee drinkt, kijk je uit over de velden. Welkom nieuwe dag!
Gedurende de dag doe je waar je zin in hebt; genieten van de natuur, een boek lezen bij je eigen tent, wandelen of wat kletsen met de andere yogi’s. Je bent om 11.30 uur welkom voor een inspiratiesessie, waarna we gezamenlijk lunchen.  De middag sluiten we af met een yin yogales, waarna we ons verwennen met een heerlijke voedzame maaltijd. In de avond kun je aansluiten rond het kampvuur of bij een rustige meditatie.

Kijk voor meer informatie op:

Micro Kampeertrektocht met BEP (19-20 juni 2021)

Er even lekker op uit in een onverwacht mooi stukje natuur in de Randstad. Je werkt aan je conditie voor die komende tocht in de bergen, terwijl we bijna het hele weekend onder zeeniveau zitten! Dit weekend nemen we ons huisje op de rug en ervaren hoe het is om daarmee een lekker stuk te wandelen. We geven, indien gewenst, uitleg over alles wat je wilt weten over het wildkamperen in de bergen en je kunt diverse outdoor-maaltijden uitproberen. We nemen je mee over de mooiste paadjes van de regio én we overnachten op de mooiste camping van Midden-Delfland, Buitengoed Ta Fête!

Klik hier voor meer info en inschrijven

Vive la France, wijnproeverij in de boomgaard, zondag 20 sept. ’20

Het is goed toeven in de boomgaard van Buitengoed Ta Fête, zeker met een lekker wijntje erbij! Wat is er nu beter dan samen met vrienden te genieten van exclusieve wijnen aan een mooi gedekte tafel in een groene buitenomgeving? Vive la France Wijnen maakt het mogelijk met een informatieve wijnproeverij. De wijnen smaken nog beter met de paarden, koeien en fruitbomen om je heen.

Je proeft maar liefst 6 verschillende kwaliteitswijnen uit Bordeaux en Elzas. Hierbij een lekker stokbroodje, olijfje en olijfolie. Tijdens de proeverij leer je alles over de wijnen.

Na afloop kun je uiteraard de wijnen en Franse producten kopen en bij aankoop van 6 flessen, ontvang je €5,00 retour. Beleef nu deze unieke ervaring!

Ontdek je eigen ruimte bij Ta Fête, vrijdag 2 oktober ’20 10.00-17.00 uur

Op het prachtige Buitengoed Ta Fête, een kleine groene oase in Midden Delfland, lijkt de tijd stil te staan. Hier vind je rust, ruimte, en stilte in een mooie omgeving met paarden, schapen en oude vruchten- en notenbomen.

Een plek waar je tijd kunt nemen voor jezelf. Waar je de gelegenheid hebt om te luisteren naar de natuur, je eigen vragen en te ontdekken hoe jij je eigen ruimte wilt invullen of innemen. Door te wandelen in stilte, je te laten inspireren door de omgeving en je ervaringen op een creatieve manier te verwerken, word je je bewust van wat jij nodig hebt en hoe je daar vorm aan wilt geven in je leven. De verschillende activiteiten/ oefeningen zullen je aan het eind van de dag een stap verder brengen op jouw pad.

Wij, Karlien van Haagen, natuur- en kunstzinnig coach en Jolanda Kluft wandelcoach, begeleiden deze dag en Angela van der Sande van Ta Fête zorgt voor een heerlijke, gezonde lunch.

Past dit bij jou, en wil je een hele dag heerlijk in de buitenlucht vertoeven, meld je dan aan via info@buitengoedtafete.nl

Bij slecht weer is er een binnenruimte waar we gebruik van kunnen maken. Er is plaats voor maximaal 8 personen.
We heten je van harte welkom!

Schrijfworkshop ‘Ode aan Midden Delfland’ – zaterdag 26 juni 2021 10.00-12.30

Op een idyllische plek middenin de Zouteveensepolder sla je je opschrijfboekje open en begin je met mijmeren. Wat vind jij zo mooi of bijzonder aan Midden-Delfland? Is het de natuur in de polders? Zijn het de dorpskernen en hun geschiedenis? Of loop je vooral warm voor de mensen en alle activiteiten?

Door de speelse oefeningen die je krijgt tijdens deze schrijfworkshop worden je schrijfklieren opengezet. En voor je het weet, heb je jouw eigen Ode aan Midden-Delfland geschreven en kun je meedoen aan de schrijfwedstrijd. Of schrijf je een spannend verhaal dat zich hier afspeelt? Jij bepaalt jouw verhaal, dat is zo fijn aan schrijven. Natuurlijk krijg je tussendoor koffie of thee en wat lekkers.

Schrijven met anderen inspireert en verbindt! Ook een keer meemaken? Meld je dan aan via schrijfcafe@josevanwinden.nl, ook voor meer informatie. Prijs 25,00

Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 10 deelnemers!