Bushcraft / Outdoor cooking weekend, 3-4 juni 2023


Evenementgegevens


In het weekend van 3-4 juni organiseren wij net als vorig jaar een gaaf outdoor weekend met bushcraft en buitenkoken. Dat doen we in samenwerking met Unplugged Outdoor en IJskracht

Devices uit – NATUUR aan!!

Leven als een natuurvolk, we zijn er ver vanaf gedreven in de eenentwintigste eeuw. Dit weekend leer je weer hoe je kunt leven in, van en met de natuur. Je leert vaardigheden waarmee je met middelen uit de natuur een verblijf of tocht zo aangenaam mogelijk maakt. Om te kunnen koken is er vuur nodig. Hoe maak je vuur als er geen aansteker of lucifer in de buurt is? Van natuurlijke materialen leer je een grill of driepoot maken. Daar kun je eten op bereiden of een ketel water aan de kook brengen voor een lekker bakkie koffie of thee. We gaan op zoek naar eetbare planten en vruchten die we verwerken in onze maaltijden. En laten we bij dit alles een heel belangrijk aspect niet vergeten: je gaat offline. Helemaal. Alleen dan ontsnap je echt even aan het hedendaagse, gejaagde leven en kom je volledig terug bij je basis. Trek kleren aan die vies mogen worden en kom dit weekend samen met ons buitenspelen!

Het thema van dit Unplugged Weekend is Basis Bushcraft. Op een laagdrempelige manier leer je de basistechnieken van het bushcraften. Ze gaan je helpen als je midden in de natuur belandt of gaat wildkamperen. Spannend? Zeker! Leerzaam? Dikke YES!  Je leert in dit weekend wat voor type shelters er zijn, hoe je met een mes en bijl moet omgaan, vuurtechnieken, woodcraft, navigeren met behulp van de natuur, watertechnieken en ook nog eetbare planten en vruchten herkennen. Een volle agenda, maar dan Unplugged Style. Een dagplanning waar je gelukkig van wordt in plaats van uitgeblust van raakt. Het wordt loeihard werken, veel lachen en ultiem genieten! Klik hier om meer te lezen over bushcraft.

Dag 1, zaterdag 3 juni
Vandaag zijn jullie welkom vanaf 09:15 uur op Buitengoed Ta Fete in Midden Delfland. Allereerst wordt het programma uitgelegd van dit weekend. Ja, we weten dat je staat te popelen, maar veiligheid en solide informatie over wat je te wachten staat hoort er echt bij. Ok, klaar af, buitenspeeltijd gaat NU in! Je start met het maken van je slaapplaats, want vanavond slaap jij onder jouw shelter. Verder leer je deze dag nog een aantal belangrijke basisvaardigheden. Je leert bijvoorbeeld hoe je vuur maakt met verschillende soorten tondels.  ‘s Avonds sluiten we af rondom het kampvuur.

Dag 2, zondag 4 juni
Goedemorgen, ook gewekt door de opkomende zon? Niets beter dan om zo unplugged wakker te worden! Het vuur is al aan, de koffie staat klaar, nu eerst ontbijten. Vandaag gaan we het ijsbad en natuurlijk krijg je van Lars eerst goede informatie over je ademhaling, want dat is het allerbelangrijkste bij deze activiteit. Na afloop krijg je een lekkere kop soep om weer op te warmen en sluiten we deze 2  intense dagen af. Hopelijk heb je veel geleerd de afgelopen dagen en heb je net als wij genoten. Wij vonden het in ieder geval supertof met je!

Deelname: € 221,50 per persoon.

Inbegrepen

 • Basis Bushcraft Skills
 • IJsbad en bijbehorende ademhalingsoefening
 • 2 dagen op het natuurkampeerterrein plus een overnachting
 • Thee, koffie, water & ranja staat voor je klaar
 • Verrukkelijke maaltijd van het buitenvuur (lunch en diner op zaterdag)
 • Genieten rondom het kampvuur
 • Zondagochtend ontbijt en kop soep ter afsluiting
 • Ervaren om een weekend offline te gaan

Niet inbegrepen

 • Overige (alcoholische) drankjes
 • Materiaal van de uitrustinglijst (deze volgt per mail)
 • Vervoer van en naar het basecamp

Locatie Buitengoed Ta Fete
In de polder van Midden Delfland, temidden van de steden Rotterdam / Den Haag en Delft ligt een kleine groene oase van bomen. Om je heen zie je de koeien, paarden, vogels, rondscharrelende kippetjes en hoor je de kikkers kwaken. Lekker voor je uitstaren bij het vuurtje en met een klein beetje geluk is er een prachtige zonsopkomst / zonsondergang.

Eventueel kan je ook op vrijdag al aankomen, dan boek je gewoon een nachtje extra!

Reserveren kan gewoon via het reserveringsformulier en vermeldt dan bij ‘opmerkingen’ dat je met de bushcraft mee wilt doen.