Gezellige vrijwilliger gezocht voor buitenwerk!

Na een prachtig seizoen en een lekkere vakantie is het nu rustig op het terrein. Maar een echte winterslaap wil nog niet helemaal lukken. Want er is altijd wat te doen…. bladeren zijn geharkt en liggen op de composthoop, het slootje is uitgebaggerd en vorige week kwamen de bomensnoeiers van Puur Groen. Deze week komen onze campingbouwvakkers kijken of we het stalletje nog een beetje meer open kunnen maken (meer glas). Leon en Bart zagen de takken van het vorige jaar zodat we binnen de oven kunnen stoken en in maart 2024 komt knotploeg Wolf weer langs voor het snoeien van de knotwilgen langs de laan. En tussendoor komen er natuurlijk bedrijven langs om te vergaderen/trainen in onze binnenruimte.

En ja, dan zien we toch telkens weer dat het onderhouden van de buitenruimte altijd maar doorgaat en daarom lijkt het ons gezellig als er een enthousiasteling is die het leuk vindt om ons een handje te helpen. Met de moestuin, met het hout verwerken en allerlei andere hand en spandiensten. Geen vaste tijden, maar gewoon in overleg omdat je het leuk en lekker vindt om een beetje buiten bezig te zijn. Wil je meer weten of heb je belangstelling? Bel of mail met Angela, 06-22405572 / info@buitengoedtafete.nl.

Nieuwe Polderlodge

Ja, we kunnen het nu echt van de daken schreeuwen…. Na lang wikken en wegen tijdens onze winterslaap hebben we toch gekozen voor een prachtige lodge tent. Nee, het werd geen pipowagen want dat lijkt teveel op een stacaravan en nee het werd geen houten hutje/schuurtje want dan moet er weer iets gedaan worden met fundering enzo. Dus kozen we voor een tenthuisje, want we zijn tenslotte een tentencamping! Op 2 mei wordt de tent geplaatst en dan gaan we hem zelf inrichten met een 2 persoonsbed, 2 x 1 persoonsbed, keukenblokje met kookspullen en een picknickbank op de vlonder zodat je goed kan genieten van het uitzicht. Kom je ook een nachtje slapen?

En dit is de plek waar die gaat komen….

En dit is dan onze nieuwe Polderlodge…..
en het uitzicht!

Vergaderlocatie Rotterdam

Inspirerende vergaderlocatie in de buurt van Rotterdam met huisgemaakte lunch en zicht op rondlopende koeien. Dat is wat vergaderen of trainen op Buitengoed Ta Fête uniek maakt. Je kunt gebruik maken van een royale ruimte (De Deel) voor 16 personen en/of de Tuinkamer (2-4 personen). Tussendoor kan de buitenruimte benut worden voor oefeningen in kleine groepen bijvoorbeeld op het Eiland, in de Boomgaard of onder de Hooiberg. Bel of email ons om te bespreken wat mogelijk is of vraag direct een offerte aan!

Nieuwe activiteiten

We komen langzaam uit onze winterslaap en hebben inmiddels een paar nieuwe activiteiten op de agenda voor 2023 staan. Kijk maar eens op onze agenda.

Het Wim Hof ijsbad met ademhalingssessie staat er natuurlijk weer op en ook een prachtige winterstiltedag met de Yogakaravaan. Omdat het vorig jaar zo leuk was organiseren we weer een bushcraftweekend; dit keer samen met Unplugged Outdoor en Ijskracht.

Naast onze vaste pizza-zaterdag, gaan we in het nieuwe kampeerseizoen ook af en toe koken voor onze gasten. Het wordt dan een compleet 3 gangen menu (met zoveel mogelijk ingredienten uit onze moestuin) die we aan een lange table d’hote lekker gaan opeten.

We zijn ook in onderhandeling met een fietsenverhuurder. Als het goed is, komen er straks 2 huurfietsen op de camping zodat het nog makkelijker wordt om de omgeving te verkennen!

Wij krijgen er weer zin in!

Appels persen in de Betuwe (camping Pit in Rumpt)

Wat een feestje was dat! Op een zaterdagochtend in september reden we met onze auto vol appels richting de Betuwe. Er waren al zoveel appels van de boom gevallen dat we niet langer wilden wachten. Dus na het rapen, ging ik samen met Bart zoveel mogelijk appels (en ook wat peertjes) plukken want de 75 kg moest minimaal gehaald worden. En dat lukte; vermoedelijk hadden we rond de 85 kg fruit en uiteindelijk hadden we na een half uurtje 65 liter heerlijke pure appelsap. Helaas was het nog te warm om te proeven, maar de volgende dag blijkt: het is heerlijk & puur! Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden…….

85 kg fruit uit onze eigen boomgaard

= 65 liter heerlijk biologisch appelsap!!

Het einde van het seizoen nadert…..

Wat hadden we een prachtige zomer dit jaar! Het kon niet op met het weer en dat hebben we gemerkt. Vele gasten wisten de weg naar ons buitengoed te vinden. Het was een komen en gaan met de ene week vooral gezinnetjes, dan weer een week met heel trekkers op de fiets en een andere keer leek het wel ladies- of mannenweek. Misschien zit het in de naam, maar ook de Fransen wisten dit jaar onze plek goed te vinden; met auto of fiets en ze hadden allemaal moeite met vertrekken, nog 1 nachtje dan….

Begin september gaat het vergaderseizoen weer van start en omdat we allebei nog een andere baan erbij hebben, gaat het kampeerterrein op 3 september sluiten. Het weekend van van 26 augustus komen de moeders met kinderen van Mama café Vlaardingen kamperen en het weekend van 3 september organiseren onze kinderen hun eigen TaFestival hier.

We hebben genoten van jullie komst en hopelijk tot volgend jaar!

Workshop Koeien tekenen

We hebben weer iets nieuws bedacht op ons buitengoed. In samenwerking met Annemiek Rodenburg (van boerderij Vrijlust) organiseren we een workshop Koeien tekenen.

Aan de rand van de stad in het landschap van Midden-Delfland staat een koeienboerderij. Hier is Annemiek Rodenburg opgegroeid en zij weet als geen ander hoe het is om tussen de koeien te zijn. Prachtige beesten met mooie vormen die zich goed lenen voor een tekening. Ga je ook mee op een actieve middag in de buitenlucht?

We nodigen je uit in het weiland voor de workshop Tekenen tussen de Koeien. Tijdens deze workshop wordt je creativiteit aangewakkerd door tussen een kudde koeien te tekenen. Leer beter waar te nemen en (her)ontdek je plezier in tekenen!

De datum is zondag 18 september van 9.30-13.00 uur (te combineren met boerenlunch). De prijs voor de workshop is EUR 75,00 incl materialen, koffie/thee met wat lekkers.

Zuivelwinkel

Sinds dit jaar is de zuivelwinkel geopend vlakbij ons Buitengoed: Hoeve Vrijlust, Woudweg 24, 3123 KB Schiedam.

Leuke wandeling of fietstocht

Op ongeveer 2 km loopafstand of fietsend kun je er komen. En vanaf 15 juni kun je ook het pad nemen via het weiland (dat is dan weer geopend na het broedseizoen).

Zuivel

Je kunt er melk, karnemelk, yoghurt, boter, kaas, aardappelen, uien, eieren kopen.

Openingstijden

7 Dagen per week geopend van 17.00-18.30 uur en op zaterdag van 11.00-13.00 uur.

wandeling naar winkel

Campingseizoen 2022 geopend!

Lieve mensen, na een rustige winter zijn we helemaal opgeladen voor een nieuw en mooi kampeerseizoen 2022. Het sanitair is in werking gesteld en de elektrische boilers (op zonne-energie) zitten weer vol heet water; het stalletje is netjes schoon gemaakt en de grasmat al 1-2 keer gemaaid.

Net zo als onze gasten, hopen we op een fijn jaar met mooi weer. Wél is de openingsdag op 1 april koud begonnen met een winters wit kleed over de weilanden. Passend bij de ijsbad training van Lars Huizinga (Ijs-kracht) op die dag.

Vorige week hebben we weer proef gedraaid met pizza’s bakken in de houtoven; morgen (zaterdag) gaan we dat weer doen voor onze eerste campinggasten en natuurlijk voor onszelf!

“Let the season begin ……!”