Officiële opening door 8 gezinnen van de Voedselbank, vrijdag 4 juni om 17.00 uur!

Nieuws

Het idee speelde al langer in ons hoofd; een officiële opening op Buitengoed Ta Fête! Vorig jaar hadden we een heel spontaan voorproefje met onze vrienden, waarbij ik zelf de kraan van de pipowagen voor de eerste keer opendraaide. Maar heel graag willen wij er nog een officieel momentje van maken. We willen het lintje op 4 juni graag door laten knippen door de jongste gast van de 8 gezinnen van de Voedselbank Delft e.o.

Dankzij een subsidie van de Gemeente Delft, 12 tipi tenten (ter beschikking gesteld door de Waard tenten) en een statiegeldbijdrage van AH Schipluiden kunnen wij 8 gezinnen van de Voedselbank een geheel verzorgd weekend bieden. En van alle kanten wordt hulp aangeboden door vrienden en familie. Vakantiebank Delft regelt dat dit aanbod bij de juiste gezinnen terecht komt. Supergoed als we zo met zijn allen deze gezinnen een ontspannen weekend kunnen bezorgen.

Hulp is nog welkom, dus laat het ons weten.

Read more >

Moestuin in wording…

Nieuws

Na een jaar tegen het lelijke karton aan gekeken te hebben, kunnen we eindelijk een begin maken met de moestuinbakken. Uit al het snoeihout zoeken we de beste takken en die vlechten we tot mooie bakken. Straks in het voorjaar kan de grond erin en in februari ga ik dan in de tuinkamer alvast voor zaaien. Nu maar hopen dat de grond beetje vruchtbaar is. Langs de randen staan allerlei verschillende bessenstruiken. Zou er komende zomer al iets aan gaan groeien? De kruidenbak staat ook al klaar.

Read more >

Snoeien, snoeien, snoeien

Nieuws

Gister is er weer hard gewerkt door de mannen van Puur Groen. Na de knotwilgen waren nu de lindenbomen rondom de boerderij aan de buurt. En wat ziet het er weer strak uit… en nu kunnen de zonnepanelen ook weer beter hun werk doen en wordt het riet op het dak minder groen!

De vrijwillige knotploeg WOLF is al 2 zaterdagen actief geweest op Buitengoed Ta Fête; ze hebben de knotwilgen aan de rechterkant van de laan geknipt en geschoren. Die kunnen er weer even tegen en de takken gebruiken wij voor de moestuinbakken. Volgend jaar is de linkerkant aan de buurt!

Vrijwillgers bedankt.

Read more >