Workshop Koeien tekenen

Nieuws

We hebben weer iets nieuws bedacht op ons buitengoed. In samenwerking met Annemiek Rodenburg (van boerderij Vrijlust) organiseren we een workshop Koeien tekenen. Hierbij gaan we eerst kijken op het erf van boer Rodenburg en daarna lopen we door het weiland tussen de koeien naar buitengoed Ta Fete. Hier gaan we aan de hand van opdrachten aan de slag met verschillende materialen om de koe zo mooi mogelijk vorm te geven. De data zijn zondag 17 juli van 9.30-12.30 (te combineren met boerenlunch) of zaterdag 30 juli van 13.00-16.00 (evt aansluitend pizza). De prijs voor de workshop is EUR 82,50 incl materialen, koffie/thee met wat lekkers.

Read more >

Zuivelwinkel

Nieuws

Sinds dit jaar is de zuivelwinkel geopend vlakbij ons Buitengoed: Hoeve Vrijlust, Woudweg 24, 3123 KB Schiedam.

Leuke wandeling of fietstocht

Op ongeveer 2 km loopafstand of fietsend kun je er komen. En vanaf 15 juni kun je ook het pad nemen via het weiland (dat is dan weer geopend na het broedseizoen).

Zuivel

Je kunt er melk, karnemelk, yoghurt, boter, kaas, aardappelen, uien, eieren kopen.

Openingstijden

7 Dagen per week geopend van 17.00-18.30 uur en op zaterdag van 11.00-13.00 uur.

wandeling naar winkel
Read more >

Campingseizoen 2022 geopend!

Nieuws

Lieve mensen, na een rustige winter zijn we helemaal opgeladen voor een nieuw en mooi kampeerseizoen 2022. Het sanitair is in werking gesteld en de elektrische boilers (op zonne-energie) zitten weer vol heet water; het stalletje is netjes schoon gemaakt en de grasmat al 1-2 keer gemaaid.

Net zo als onze gasten, hopen we op een fijn jaar met mooi weer. Wél is de openingsdag op 1 april koud begonnen met een winters wit kleed over de weilanden. Passend bij de ijsbad training van Lars Huizinga (Ijs-kracht) op die dag.

Vorige week hebben we weer proef gedraaid met pizza’s bakken in de houtoven; morgen (zaterdag) gaan we dat weer doen voor onze eerste campinggasten en natuurlijk voor onszelf!

“Let the season begin ……!” 

Read more >

Theetuin in de maak!

Nieuws

Ook al zit het weer nog niet echt mee, toch zijn we begonnen met de aanleg van de theetuin. Achter het stalletje hebben we een hoekje vrijgemaakt en er staat al een teelt bak en wat potten met rozemarijn, salie en citroenmelisse. Straks komt daar nog een kruidenspiraal en klein terrasje. Bij Vreeken’s zaden in Dordrecht hebben we de hele winkel afgestruind om de juiste kruidenzaadjes te vinden. De eerste bakken met grond staan al in het raamkozijn boven de verwarming. Zo kiemen de zaadjes snel: Duizendblad, Korenbloemen, Basilicum, Tijm, Citroenverbena en wat kleine Geranium plantjes, want ja ook die zijn lekker in de thee). En voor in de moestuin hebben we pompoenen, prei, rucola en tomaatjes gezaaid. Iedere dag even kijken wat er opkomt ….! Nu al trek in zelfgemaakte kruidenthee.

Read more >

Verhuizing naar nieuwe vergaderkamer, de Deel !

Nieuws

Onlangs is het mij gelukt om inspiratie te vinden voor onze grote huiskamer: ‘De Deel’. Deze voormalige stal werd eigenlijk niet veel gebruikt en alleen in de winter als de tuinkamer een beetje koud is, zitten we hier. En daardoor wist ik maar niet wat ik hier nou mee wilde doen; verbouwen tot een B&B? vergaderruimte maken? of gewoon als eigen woonkamer blijven gebruiken? Er kwamen nieuwe openslaande deuren in, want die waren erg slecht en een muur werd in een prachtige blauw/zwarte kleur geverfd. Daarna werd de volgende muur neutraal grijs en toen viel het stil. Totdat ik daar op een avond in mijn eentje zat en rondkeek, dacht aan een kleur die ik ergens gezien had en besloot ”ik ga het gewoon doen’!; knal geelgroen, de kleur van een tennisbal.

Het resultaat is prachtig geworden; de combinatie met het hout maakt het levendig en de planten erin zorgen voor sfeer. En zo werd het de nieuwe bijeenkomstenkamer. IJSkracht mocht als vaste gast de aftrap doen en daarna was het tijd voor een mooie yogadag. Inmiddels is de hybride warmtepomp gelukkig ook goed afgsteld dus het lukt ook met het warm stoken van de grote ruimte. Wie komt als eerste vergaderen in de Deel?

En als je hier vergadert, kun je eventueel gebruik maken van de prachtige tuinkamer als breakout room of we zetten hier de lunch voor je klaar!

Read more >

Duurzame energie op ons Buitengoed!

Nieuws

De zonnepanelen die de elektrische boiler van de camping verwarmd hadden we vorig jaar al op het dak gelegd. Dit jaar zijn we weer een stapje verder gegaan. Na lang wikken en wegen hebben de mannen van HW installaties een hybride warmtepomp geinstalleerd zodat alle kamers van de boerderij deze winter op een duurzamere manier verwarmd worden. Zo kunnen wij een beetje bezuinigen op de hoge gasprijs. Voor het beste resultaat nog iets meer isoleren en ook hier is een begin gemaakt. RvO Bouw heeft de dakkapel, de buitendeuren en de luiken vervangen en extra isolatie aangebracht. Nu nog het hooiluik en de erker en dan zitten we er weer een beetje warmer bij deze winter.

Read more >

Vergader-/trainingsruimte op Ta Fête

Nieuws

Het kampeerseizoen is voorbij. Tijd om te focussen op een nieuwe uitdaging. Het vinden van klanten voor de vergader-/trainingsruimte. Gedurende het seizoen hadden we met het yogaweekend en de ijsbadtraining al enkele keren een mooie combinatie van binnen en buiten. Ook is de tuinkamer inmiddels een keer gebruikt voor een brainstormsessie met een lunch op het terras. Vandaag was een bedrijf uit Schiedam hier voor overleg met heerlijke gerechtjes vanuit de eigen moestuin. Appelbollen met wat walnoot, tomatentaartje en de laatste courgettebloemen gevuld met ricotta. Leuk om ook voor deze gasten een fijn verblijf op Ta Fête te organiseren.

Read more >

Een echte De Waard Zilvermeeuw op ons terrein!

Nieuws

Wat een verrassing was dat…. Op een zondagochtend kwam een groepje wandelaars langs voor een kop koffie en een verhaal; een weekend later waren we ineens een mooie familietent rijker. Vanaf nu is deze tent te huur voor 2-4 personen (en als het nodig is 6)! Hij staat in een soort van prive hoekje aan de kant van de moestuin, ingericht met een keukentje+kooktoestel, een 2 persoonsluchtbed, 2 veldbedden, 4 stoelen met tafeltje. Nu alleen nog sla plukken uit de moestuin en het feest kan beginnen!

Read more >

Jong leven op Ta Fête

Nieuws

Zo leuk…. de kleine kuikentjes zijn uit het ei gekropen!!

De kip van Opa Leo heeft 6 eieren uitgebroed en daarna een van onze dames nog eens 4 eieren. Dus er lopen 10 kuikentjes in de nieuw gemaakte hokken. En ze groeien zo snel, maar dat komt natuurlijk omdat ze de hele dag maar eten……

Ook zijn er nieuwe konijntjes, 2 zusjes Dille & Kamille. Deze schattige Hollandertjes zijn bijna identiek en zijn afkomstig van onze oude buurman. Ze zijn super nieuwsgierig en vinden het heerlijk om geknuffeld te worden.

En dan komt er in september nog een nieuw puppy, want onze Tarzan is inmiddels hoog bejaard en loopt niet meer zo makkelijk…..

Read more >