Nieuwe activiteiten

We komen langzaam uit onze winterslaap en hebben inmiddels een paar nieuwe activiteiten op de agenda voor 2023 staan. Kijk maar eens op onze agenda.

Het Wim Hof ijsbad met ademhalingssessie staat er natuurlijk weer op en ook een prachtige winterstiltedag met de Yogakaravaan. Omdat het vorig jaar zo leuk was organiseren we weer een bushcraftweekend; dit keer samen met Unplugged Outdoor en Ijskracht.

Naast onze vaste pizza-zaterdag, gaan we in het nieuwe kampeerseizoen ook af en toe koken voor onze gasten. Het wordt dan een compleet 3 gangen menu (met zoveel mogelijk ingredienten uit onze moestuin) die we aan een lange table d’hote lekker gaan opeten.

We zijn ook in onderhandeling met een fietsenverhuurder. Als het goed is, komen er straks 2 huurfietsen op de camping zodat het nog makkelijker wordt om de omgeving te verkennen!

Wij krijgen er weer zin in!

Appels persen in de Betuwe (camping Pit in Rumpt)

Wat een feestje was dat! Op een zaterdagochtend in september reden we met onze auto vol appels richting de Betuwe. Er waren al zoveel appels van de boom gevallen dat we niet langer wilden wachten. Dus na het rapen, ging ik samen met Bart zoveel mogelijk appels (en ook wat peertjes) plukken want de 75 kg moest minimaal gehaald worden. En dat lukte; vermoedelijk hadden we rond de 85 kg fruit en uiteindelijk hadden we na een half uurtje 65 liter heerlijke pure appelsap. Helaas was het nog te warm om te proeven, maar de volgende dag blijkt: het is heerlijk & puur! Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden…….

85 kg fruit uit onze eigen boomgaard

= 65 liter heerlijk biologisch appelsap!!

Het einde van het seizoen nadert…..

Wat hadden we een prachtige zomer dit jaar! Het kon niet op met het weer en dat hebben we gemerkt. Vele gasten wisten de weg naar ons buitengoed te vinden. Het was een komen en gaan met de ene week vooral gezinnetjes, dan weer een week met heel trekkers op de fiets en een andere keer leek het wel ladies- of mannenweek. Misschien zit het in de naam, maar ook de Fransen wisten dit jaar onze plek goed te vinden; met auto of fiets en ze hadden allemaal moeite met vertrekken, nog 1 nachtje dan….

Begin september gaat het vergaderseizoen weer van start en omdat we allebei nog een andere baan erbij hebben, gaat het kampeerterrein op 3 september sluiten. Het weekend van van 26 augustus komen de moeders met kinderen van Mama café Vlaardingen kamperen en het weekend van 3 september organiseren onze kinderen hun eigen TaFestival hier.

We hebben genoten van jullie komst en hopelijk tot volgend jaar!

Workshop Koeien tekenen

We hebben weer iets nieuws bedacht op ons buitengoed. In samenwerking met Annemiek Rodenburg (van boerderij Vrijlust) organiseren we een workshop Koeien tekenen.

Aan de rand van de stad in het landschap van Midden-Delfland staat een koeienboerderij. Hier is Annemiek Rodenburg opgegroeid en zij weet als geen ander hoe het is om tussen de koeien te zijn. Prachtige beesten met mooie vormen die zich goed lenen voor een tekening. Ga je ook mee op een actieve middag in de buitenlucht?

We nodigen je uit in het weiland voor de workshop Tekenen tussen de Koeien. Tijdens deze workshop wordt je creativiteit aangewakkerd door tussen een kudde koeien te tekenen. Leer beter waar te nemen en (her)ontdek je plezier in tekenen!

De datum is zondag 18 september van 9.30-13.00 uur (te combineren met boerenlunch). De prijs voor de workshop is EUR 75,00 incl materialen, koffie/thee met wat lekkers.

Zuivelwinkel

Sinds dit jaar is de zuivelwinkel geopend vlakbij ons Buitengoed: Hoeve Vrijlust, Woudweg 24, 3123 KB Schiedam.

Leuke wandeling of fietstocht

Op ongeveer 2 km loopafstand of fietsend kun je er komen. En vanaf 15 juni kun je ook het pad nemen via het weiland (dat is dan weer geopend na het broedseizoen).

Zuivel

Je kunt er melk, karnemelk, yoghurt, boter, kaas, aardappelen, uien, eieren kopen.

Openingstijden

7 Dagen per week geopend van 17.00-18.30 uur en op zaterdag van 11.00-13.00 uur.

wandeling naar winkel

Campingseizoen 2022 geopend!

Lieve mensen, na een rustige winter zijn we helemaal opgeladen voor een nieuw en mooi kampeerseizoen 2022. Het sanitair is in werking gesteld en de elektrische boilers (op zonne-energie) zitten weer vol heet water; het stalletje is netjes schoon gemaakt en de grasmat al 1-2 keer gemaaid.

Net zo als onze gasten, hopen we op een fijn jaar met mooi weer. Wél is de openingsdag op 1 april koud begonnen met een winters wit kleed over de weilanden. Passend bij de ijsbad training van Lars Huizinga (Ijs-kracht) op die dag.

Vorige week hebben we weer proef gedraaid met pizza’s bakken in de houtoven; morgen (zaterdag) gaan we dat weer doen voor onze eerste campinggasten en natuurlijk voor onszelf!

“Let the season begin ……!” 

Theetuin in de maak!

Ook al zit het weer nog niet echt mee, toch zijn we begonnen met de aanleg van de theetuin. Achter het stalletje hebben we een hoekje vrijgemaakt en er staat al een teelt bak en wat potten met rozemarijn, salie en citroenmelisse. Straks komt daar nog een kruidenspiraal en klein terrasje. Bij Vreeken’s zaden in Dordrecht hebben we de hele winkel afgestruind om de juiste kruidenzaadjes te vinden. De eerste bakken met grond staan al in het raamkozijn boven de verwarming. Zo kiemen de zaadjes snel: Duizendblad, Korenbloemen, Basilicum, Tijm, Citroenverbena en wat kleine Geranium plantjes, want ja ook die zijn lekker in de thee). En voor in de moestuin hebben we pompoenen, prei, rucola en tomaatjes gezaaid. Iedere dag even kijken wat er opkomt ….! Nu al trek in zelfgemaakte kruidenthee.

Verhuizing naar nieuwe vergaderkamer, de Deel !

Onlangs is het mij gelukt om inspiratie te vinden voor onze grote huiskamer: ‘De Deel’. Deze voormalige stal werd eigenlijk niet veel gebruikt en alleen in de winter als de tuinkamer een beetje koud is, zitten we hier. En daardoor wist ik maar niet wat ik hier nou mee wilde doen; verbouwen tot een B&B? vergaderruimte maken? of gewoon als eigen woonkamer blijven gebruiken? Er kwamen nieuwe openslaande deuren in, want die waren erg slecht en een muur werd in een prachtige blauw/zwarte kleur geverfd. Daarna werd de volgende muur neutraal grijs en toen viel het stil. Totdat ik daar op een avond in mijn eentje zat en rondkeek, dacht aan een kleur die ik ergens gezien had en besloot ”ik ga het gewoon doen’!; knal geelgroen, de kleur van een tennisbal.

Het resultaat is prachtig geworden; de combinatie met het hout maakt het levendig en de planten erin zorgen voor sfeer. En zo werd het de nieuwe bijeenkomstenkamer. IJSkracht mocht als vaste gast de aftrap doen en daarna was het tijd voor een mooie yogadag. Inmiddels is de hybride warmtepomp gelukkig ook goed afgsteld dus het lukt ook met het warm stoken van de grote ruimte. Wie komt als eerste vergaderen in de Deel?

En als je hier vergadert, kun je eventueel gebruik maken van de prachtige tuinkamer als breakout room of we zetten hier de lunch voor je klaar!

Duurzame energie op ons Buitengoed!

De zonnepanelen die de elektrische boiler van de camping verwarmd hadden we vorig jaar al op het dak gelegd. Dit jaar zijn we weer een stapje verder gegaan. Na lang wikken en wegen hebben de mannen van HW installaties een hybride warmtepomp geinstalleerd zodat alle kamers van de boerderij deze winter op een duurzamere manier verwarmd worden. Zo kunnen wij een beetje bezuinigen op de hoge gasprijs. Voor het beste resultaat nog iets meer isoleren en ook hier is een begin gemaakt. RvO Bouw heeft de dakkapel, de buitendeuren en de luiken vervangen en extra isolatie aangebracht. Nu nog het hooiluik en de erker en dan zitten we er weer een beetje warmer bij deze winter.